Kävimme Onnin kanssa Jauhiaisen estevalmennuksessa. Pääsin peräti kehumaan että olemme edellisen valmennuksen jälkeen jopa hypänneet jotakin. Viimeksihän oli se tilanne että välissä hyppäämisessä oli ollut puolen vuoden tauko. 

Onni oli reipas ja innokas kuten tavallista. Kuskilla on vanha virheellinen opittu tapa heittäytyä hevosen kaulalle kuvitellen että hypätään vähintään kahta metriä ja siitä aiheutuu ongelmia kun hevosen etupuoli kuormittuu liikaa eikä hevonen pääse kunnolla ylös esteelle. Lisäksi ongelmana on se ponnistuspaikan hakeminen. Laukan pitää olla tarpeeksi reipasta kun esteet nousevat ja sitten välillä ponnistuspaikat ovat hukassa. Pääsääntöisesti paikka löytyy eikä kieltoja tullut ollenkaan. Tosin niitä liian läheltä ja liian kaukaa hyppyjä tuli muutamia.

Lisäksi jos hevonen pääsee itse kiihdyttämään vauhtia liikaa, tulee laakoja hyppyjä. Minusta nämä kaikki yllä mainitut asiat ovat lähinnä harjoituksen puutetta johon voin vaikuttaa treenaamalla asioita lisää. Korkeimmillaan iso okseri oli 110 cm korkeudella ja siitä pääsimme puhtaasti yli.

Otin FilmMe:llä materiaalia, viimeisenä hyppäsimme rataa ja tässä siitä kuvaa:

https://www.youtube.com/watch?v=Sw7F4oyXaOY