Onni muutti eilen toiseen talliin ja meni siellä suoraan laitumelle. Kaverina on ruuna ja ori. Vähän piti juosta ja ihmetellä toisia mutta tänään jo olivat kun vanhat tuttavat. Onni oli viime kesänä 3 kk laitumella ja niin on myös tänäkin kesänä. Onni olisi ideaali hevonen pihattoon kun se on niin touhukas että syksyllä tuntuu kun pitää karsinaan yöksi ottaa että se ihan ahdistuu siitä.

Onni tykkää liikkua ja touhuta kavereiden kanssa. Laitumella se liikuttaa itse itsensä jos sillä on liikaa virtaa ja usein se on myös rauhallisempi käsiteltäessä kun on ollut laitumella. Lihomisen riski tietenkin on mutta minusta laitumen edut hakkaavat mahdolliset miinukset helposti.

Kävin tänään ratsastamassa Onnin kun se on ollut hieronnasta lähtien levossa että selkä ehtisi palautua. Vaihdoin satulaan valkoisen kaaren sisään ja kyllä se oli selkeästi parempi kuin punainen kaari joka siinä oli sisällä. Mitenköhän tyhmä sitä osaakin olla että ei tajua itse tarkistaa satulan sopivuutta vaan hierojan pitää se kertoa. Kaari olisi pitänyt vaihtaa jo ajat sitten. Uusi satula on tulossa postissa sovitettavaksi ja pitää pitää peukut pystyssä että se olisi sopiva,

Uusi talli on aivan meidän naapurissa, sinne on matkaa meiltä kotoa vain noin kilometri. Kyllä oli ihanaa kun tallimatkaan meni vain muutama minuutti. Kummasti se pitkä matka pidentää päivää, entiselle tallille meni puoli tuntia suuntaansa ajaessa. Laskin että jos kävin tallilla viitenä päivänä viikossa, säästän ajassa viisi tuntia viikossa kun ei tarvitse sinne ajaa ja työtä tekevälle se vapaa-aika on todella tiukassa joten kaikki merkitsevät.

Uudella tallilla on myös hyvä ratsastuskenttä. Testasin sen tänään ja se on kyllä huippuhyvä. Entisen tallin kenttä oli melko kehno joten on hienoa kun pääsee treenaamaan kunnollisella pohjalla. Toivon kovasti että Onni tuonne sopeutuu ja ainakin tänään näytti hyvältä.

onni%20laitumella%202015.jpg