Nyt on sellaiset kelit ollut pari viikkoa että ei ole voinut hevosta paljoakaan liikutella. Kaikki paikat ovat aivan jäässä.Yritin tänään sulloa Onnille hokkibootseja jalkaan mutta ei ne enää mahtuneet(viimeksi ne on olleet jalassa vuosi sitten). Olivat jo viime vuonna niin napakat että tämä oli odotettavissa. Hevonen on kasvanut ja kavio ollut kengättä joten se on levinnyt vain. Pika-apuna laitoin pihatielle purua ja hakkasin hangen reunoja niin että pääsimme siitä sulalle asfaltille jossa pitoa löytyy.

Kävimme ihmisten ilmoilla kävelemässä pyöräteitä pitkin. Käyhän se niinkin että jotakin liikuntaa hevonen saisi. Ihmiset tykkäävät kun näkevät hevosen. Tulevat silittämään ja Onni sai kehuja kuinka komea se onkaan. Onnia jännitti hiukan parkkipaikat kun niissä oli kiiltäviä autoja ja varjoja. Toinen pelottava asia on koirat jotka ovat pihoissa narun jatkeena ja ne hyppivät ja haukkuvat kun hevonen kulkee ohi. Yksi auto tööttäsi kohdallamme ja se aiheutti kyllä pompahtavan reaktion. Mopoja ja moottoripyöriä nähtiin myös. Motoristi ymmärsi hiljentää kohdalla. Kaikesta huolimatta menimme käynnissä koko matkan ja olihan se opettavainen reissu, että tottuu liikenteeseen ja jalankulkijoihin. Pääsääntöisesti maastoilemme hiukan vähemmän liikennöidyillä reiteillä.

Ensi viikolla on Artsin valmennus ja voi olla että sitä ennen en saa hevosta kunnolla liikutettua. Tiedossa on siis vauhdikasta valmennusta. Mutta ei tälle nyt voi mitään, pohjat ovat huonot. Toivon että joku paikka sulaisi missä voisi ratsastaa.

WP_20150315_12_41_58_Pro.jpg