Olimme Onnin kanssa kilpailuissa sunnuntaina. Ohjelmat olivat Helppo B:3 ja Helppo B FEI ponien kenttäkilpailuohjelma. Onni käyttäytyi kilpailuissa rauhallisesti vaikka paikka oli sille ihan vieras. Itse olin puolitehoinen flunssan takia mutta yritin ratsastaa kunnolla. Prosentit jäivät melko alhaisiksi; 55 %ja 56% ja yllättävää oli että vaikeammasta tuli paremmat pisteet. Itsestä tuntui että vaikeampi luokka ei oikein onnistunut, siinä oli pari rikkoakin(vastusteli peruutusta ja yksi käynti-ravisiirtymä meni huonosti)

Olin tyytyväinen muuten ratoihin, Onni teki asiat siellä missä pitikin ja varsinaisia virheitä ei tullut noita yllä mainittuja lukuunottamatta. Tuomarit olisivat tahtoneet aktiivisempaa liikettä ja Onni olikin melko rauhallinen kun on ollut yötäpäivää laitumella. Mutta ennemmin niin kuin että hevonen olisi hermostunut.

Keskustelin erään tuomarin kanssa ja juttelimme siitä että kun nuoria hevosia arvostellaan niiden omissa luokissaan eri tavalla ja että avoimissa luokissa arvostellaan kuin hevonen olisi jo valmis. Tästä syystä avoimissa luokissa meno ei ole Onnin etu kun joutuu ankarampaan arvosteluun kuin mitä ikätaso edellyttää.  Mutta kun ei niitä nuorten luokkia taaskaan ollut niin piti mennä avoimissa. Otamme tämän kokemuksen kannalta, hevonen saa tuloksia ja oppii olemaan kisapaikoilla.

lieksan%20aluekisat%202.jpg