Onnin kanssa olemme maastoilleet paljon. Treenaamme hangessa pellolla ja lisäksi olen käynyt itsekseni Onnin kanssa myös tutuilla maastolenkeillä. Tallin muilla hevosilla ei tällä hetkellä pysty ratsastamaan joten seuraa ei saa kun satunnaisesti jonkun hevosen reki perässään. Onni onkin tottunut tähän reen kanssa liikkuvaan seuraan jo hyvin, alkuun se oli kovin jännittävä ilmestys ja piti hiukan kummaksua sitä. 

Parasta on ollut että lunta on todella reilusti ja pohjat on huippukunnossa sekä maastossa että kentällä. Meillä sitä kenttää ei turhaan hinkuteta auraamalla joten siinä ei ole mitään jäätä allakaan. Pehmeää lunta josta tulee hyvä pito. Kentällä olemme treenanneet B:n asioita ja lisäksi mukana alkaa olla säännöllisesti vastalaukka kiemurat loivalla uralla. Pikkuhiljaa lisään treeniin vaikeampia asioita. Ajatuksena on se että syksyllä mennään jo helppoja A:n ohjelmia.

Aluelupa, nykyinen D-lupa on maksettu ratsastajalle ja hevosen kilpailulupakin on maksettu. Eli ei puutu kuin sopivat kisat minne lähteä. Nurmeksessa olisi ulkokentällä 1.2.15 koulukilpailut joissa olisi Onnille sopivia luokkia, C-merkin kouluohjelma ja K:N Special josta se jo hyvin suoriutuisi. Ongelmaksi muodostuu se että kilpailut ovat ulkokentällä ja nastallisia bootseja ei saa käyttää. Eli kun kenttä on aurattu, se voi olla liukas ja ehdottomasti tarvitsen nastat alle. Olen lähestynyt asian tiimoilta kyseisen kilpailun tuomariston puheenjohtajaa joka ei ole viestiini vastannut, sekä myös SRL:ään olen laittanut asiast viestiä että onko mahdollista saada joku poikkeuslupa bootsien käyttämiseen tähän yhteen kilpailuun. Onko niin että kengätön hevonen ei voi talvella ulkokentillä kisata muuta kuin esteitä ja kenttää joissa bootseja saa käyttää? Jos hevosella ei ole rautakenkää, pitäisi sen minun mielestä saada käytää sitä kenkää mitä sillä käytetään liukastumisen estämiseksi, olkoonkin että se sitten on irroitettavaa mallia. En kyllä aio kengittää hevosta yhden kilpailun takia, sitten ollaan menemättä jos lupaa bootseille  ei saada.

Mielenkiinnolla odotan vastauksia, että miten tätä tulkitaan säännöissä. Tai siis säännöissähän bootsit on kielletty koulukisoissa, mutta jos sitä ajattelee kengättömän hevosen kenkänä, niin voiko sitä silloin ajatella eri tavalla?