Olen viettänyt  hiljaiseloa blogin suhteen koska meillä on ollut kiire valmistaa tiloja hevosille kun ne siirtyivät laitumelle viime viikolla. Meillä on pihassa pihatto laidunsuojana ja sitä on jouduttu laittamaan, samoin aitaukset ja sähköpaimen ynnä muuta tähdellistä. Varmasti kaikille maalla asujille on tuttua se että keväällä alkavat kaikki mahdolliset pihatyöt mitä ei voida talvella tehdä ja kiirettä piisaa.

Hevoset ovat olleet onnellisia kun on kahden hehtaarin laidun missä liikkua. Olen hankkinut uuden projektihevosen, suomenhevosen, orin. Hän on Arvo ja hän meni tänään ruunien kanssa laitumelle koska on osoittautunut niin mukavaksi oriiksi että ei ole muille vihainen.

pihatto.jpg

Tässä Onni ja Konsti ovat pihatossa. Se oli niistä kovin jännittävä ja sain houkutella ne sinne leipien avulla. Mutta sitten he hoksasivat että siellä onkin säänsuoja ja ovat viihtyneet hyvin pihaton sisällä.

 

laitumella.jpg

Tässä hevoset ovat Arvo orhin kanssa. Siihen pitää pitää pieni hajurako. Konsti on ominut Onnin kaverikseen ja yrittää olla välissä aina kun Onni ja Arvo haistelevat. Onni oli viime kesän oriin kanssa laitumella ja se tuli sen kanssa hyvin toimeen. Onni on ruunattu myöhään, vasta kolme vuotiaana ja se osaa kyllä pitää puolensa eikä anna oriiden elvistellä.