Olimme Artsin valmennuksessa perjantaina. Hevosella oli energiaa koska ei olla voitu tehdä viime viikkoina muuta kuin kävelyä kun pohjat ovat niin huonot.

Artsi laittoi meidät alkuverryttelyssä isolle ympyrälle jossa hevonen piti ratsastaa pyöreäksi ja tahdikkaaksi. Kun Onni on jännittynyt(liikaa virtaa), sillä on tapana alkaa "kipittää" kuten Artsi sanoo. Eli tämä kipittäminen kitketään pois sillä että itse kevennän rauhallisesti ja odotetaan että hevonen rauhoittuu ja alkaa kuunnella. Tehdään puolipidätteitä ja vaaditaan hevosta kuuntelemaan eikä kyttäämään ympäristöään.

Varsinaisiä tehtäviä' olivat ne että ensin tultiin pituushalkaisijaa pitkin ja tehtiin x:ssä voltti siihen suuntaan mistä olimme pituushalkaisijalle tulleet. Tätä tehtiin molempiin kierroksiin ja sen jälkeen harjoitus yhdistettiin niin että siitä yhdestä voltista tulikin volttikahdeksikko keskelle kenttää. Kun tämä oli saatu tehtyä, kahdeksikko tehtiin vielä niin että se tultiin pitkän sivun puolivälistä kentän poikki ja keskelle volttikahdeksikko(kuten esim.HeB:3 ohjelmassa). Osa treenasi viikonlopun kilpailuihin niin teemana oli ohjelmasta otetut osiot joita harjoittelimme.

Laukkatehtävänä oli tulla 15 metrin kokoinen voltti pitkän sivun keskeltä ja tätä pitkää sivua siirrettiin uralta lähemmäs kentän keskiosaa niin että matkaa maneesin toiseen seinään oli 15 metriä. Eli tällä kuvitteellisella pitkällä sivulla ei ollut seinää tukemassa hevosta kulkemaan suoraan ja siitä kun käänsi voltin, voltti tuli kentän toiselle pitkälle sivulle asti. 

Ravitehtävät sujuivat todella hyvin. Onni on melko suora ja keskityimme tahtiin. Eli tasaiseen tahtiin jossa askeleet ovat samanmittaisia. Hevonen ei saa kiihdyttää eikä lyhentää askeliaan missään vaiheessa. Itse osasin tällä kertaa ratsastaa(enkä saanut raippaa poikittain käteeni kuten viimeksi), pidin huolen siitä että ohjat olivat tarpeeksi lyhyet jotta en joudu vetämään hevosta missään vaiheessa niin että omat kyynärpäät karkaavat kehon taakse. Lisäksi kiinnitin huomiota käsien oikeaan paikkaan ja pidin ne tiukasti siellä missä niiden kuuluu ollakin. Olin todella tyytyväinen ravissa tehtyihin tehtäviin. Yritin kuvata FilmMe:llä mutta laitteisto oli rikki joten kuvaa ei saanut. 

Laukkatehtävissä hevonen haluaisi kiihdyttää eikä aina kuuntele pidätteitä. Oikeassa kierroksessa muoto ei pysy hyvänä suoralla uralla. Tässä kohtaa ratsastaja meinaa turhautua kun vasemmassa kierroksessa tehtävät sujuvat hyvin ja muoto pysyy moitteettomana, ja oikeassa pakka leviää aina kun poistumme kaarevalta uralta. Oma kehoni on jäykkä oikealta ja en tiedä johtuuko hevosenkin ongelma siitä, että en vain saa sitä sen oikeaa takajalkaa sinne alle vaikka miten yrittäisin. Sitten kun hevosta joutuu käskemään, sillä meinaa mennä herne nenään. Sama ongelma oli edellisessä valkussa, että vastalaukassa se oikea takajalka ei astu alle ja sitten hevonen rikkoo raville. 

Tämä näkyy myös hevosen lihaksistossa, siitä hieroja viimeksi sanoikin. Että joku siinä on kun se ei toimi samalla tavalla kuin vasen. Ja vika lienee penkin päällä...Odotan kovasti että saisimme jonkun pohjan jonnekin missä aloittaa työskentelyn tämän kävelyn jälkeen. Sitä ei kyllä ole näköpiirissä kun säätietoja katselin. 

Ensi viikolla on estevalmennus. Ei se ole kauhean reilua hevostakaan kohtaan että kotona vaan kävellään ja sitten käydään treeneissä menemässä kunnolla. Pakko varmaan kiikuttaa hevonen maneesille muulloinkin jos kotona ei pysty yhtään ratsastamaan. On vaan niin pitkä matka(60km) että siihen saa varata puolipäivää aikaa.