Onnilla on ollut samat satulat jo pitkään käytössä ja vaihtokaarella niitä on levitetty sopivimmiksi silloin kun hevonen on kasvattanut lisää massaa. Nyt minusta tuntuu että koulusatula on hiukan takapainoinen ja kipeyttää ristiselkää. Hevonen tarvitsisi hiukan kaarevamman satulan. Satula-auto on tulossa käymään tässä kuussa ja sieltä kokeillaan löytää sopivampi satula tilalle.

Väliaikaisesti ja maastosatulaksi hankin barefootin nevada satulan joka on rungoton lännensatula. Tähän voi laittaa tavalliset jalustimet ja myös normaalin koulusatulavyön. Toivon että satula sopii hevoselle. Ja siltä se nyt tuntuu kun olen muutamia kertoja ratsastanut. Hevonen liikkuu satulalla rennosti ja hyvin. Itsellä on ollut vaikeuksia istua siinä kun asento on enemmän tuolityyppinen kuten lännensatuloissa yleensäkin. 

Olen niin tottunut istumaan enkkupenkissä että kulttuurishokki on melkoinen. Sain itseltäni jokaisen lihaksen kipeäksi ensimmäisen ratsastuskerran seurauksena ja tuntui että en osannut siellä istua ollenkaan. Että en pysy satulassa millään ja että kippaan väkisin yläruumiilta liian eteen. Seuraavana päivänä satula ei enää tuntunut yhtä omituiselta ja pystyin sillä ratsastamaan hyvin.

Koska hevonen tykkää satulasta niin sitä tullaan käyttämään. Minun on vain opittava siinä istumaan. Lännenvalmennuksissa satula on todella kiva. Ja alla olevassa kuvassa Onni näyttää todella innostuneelta...

l%C3%A4nkk%C3%A4%C3%A4.jpg