Olimme Aarion yksitystunnilla kouluvalmennuksessa. Halusin treenata tuleviin koulukilpailuihin(24.515) ohjelmia. Harjoittelimme HeA:2 ohjelmaa jossa on vastalaukkaa suoralla uralla, pohkeenväistöä sekä laukanvaihto käynnin kautta.

Olin miettinyt itse tätä ohjelmaa kun kilpailuissa oli valittavana vain Lasten esiohjelma A ja HeA:2 eikä mitään HeB tasoista toista ohjelmaa. Eli mietin itse voisinko jo osallistua A:han kun tämä kyseinen ohjelma on niin helppo että Onni ne asiat jo osaa. Aarion mielestä voidaan jo osallistua tähän vaikka se A onkin. Kun asiat kerran ovat suoritettavissa ja treeneissä ne menivät ihan mallikkaasti niin osallistumiselle ei ole mitään estettä.

Aario piti tiukan treenin, taukoja ei ollut ja koska olimme Onnin kanssa ainoa ratsukko, oli meillä tekemistä. Ratsastimme suoraan ohjelmassa olevia tehtäviä. Eli Aario vain käski vaihtaa tehtävää lennosta ja homma jatkui niin koko 45 minuuttia. Ei ollut edes välissä mitään käyntipätkää ja Onni olikin lopussa jo väsynyt, se halusi kaulalle tilaa ja mahdollisuuden venyttää sitä. Onneksi sillä on hyvä kunto niin se kyllä jaksaa tuollaisen treenin, itse olisin kyllä mielellään  antanut käyntipätkän väliin.

Pohkeenväistöt sujuvat hyvin, tarvitsen vain tarkkuuttaa ratsastamiseen että ne radalla menevät kirjaimesta kirjaimeen. Vastalaukkoja Onni ei rikkonut kertaakaan, nekin siis ovat hanskassa. Laukassa saimme kommenttia siitä että hevosen pitää kulkea hitaassa tempossa eikä se saa alkaa rynnimään vaan sen pitää odottaa. Ja niinhän se odottaa kun ratsastaja vain vaatii. Siirtymissä pää helposti nousee. Tähän sain neuvoksi ratsastaa hevosen ensin todella pyöreäksi ennen siirtymää jotta se pysyisi siirtymän läpi pyöreänä.

Laukanvaihto käynnin kautta onnistuu. Laukan pitää olla todella hallittua ja hidasta jotta laukka-käyntisiirtymästä tulee pehmeä eikä siihen jää yhtään raviaskelia väliin. Laukkaa ratsastimme myös keskiaskellajissa, siitä takaisin harjoituslaukkaan siirtymisessä piti pitää mielessä ajatus avotaivutuksesta jotta hevonen lyhentäisi helpommin takaisin.

Keskiravi on ollut meidän murheenkryyni enkä ole sitä viime aikoina juuri treenannut. Nyt treenattiin. Aarion mielestä sitä voi treenata kotona keventäen ja kisoissa sen voi istua alas. Hämmästyksekseni hevonen suoritti mallikelpoiset keskiravit. Liikaa ei saa pyytää vaan vain tarpeeksi. Saimme keskiravin tekemisen kotiläksyksi ja siinä pitää varoa sitä ettei hevonen keikahda liikaa eteen-alas vaan pysyy ryhdikkäänä läpi lisäyksen ja tulee nätisti takaisin harjoitusraviin.

Onni alkaa helposti ennakoimaan tehtäviä joten rataa ei voi ratsastaa kokonaisuudessaan useita kertoja. Tehtävät pitää pilkkoa ja tehdä niitä eri järjestyksessä jotta ennakointia ei tulisi.

Olin todella tyytyväinen Onniin. Se on ihan super.