Olimme tänään Artsin kouluvalmennuksessa Vuokatissa. Menimme yksityistunnilla koska toinen osallistuja oli estynyt tulemaan ryhmään. Sain siis teho-opetusta. Onni tuntui vähän jännittävän maneesia kun oli siellä yksin ja jokainen risahdus piti kuunnella mikä kuului ovista ja katosta ja vaikka mistä. 

Onnin liike on hyvää mutta jännittyneisyys näkyi valmennuksessa niin että etuosa oli melko levoton ja pidätteet eivät aina menneet läpi. Teimme lasten esiohjelma B:tä harjoitteena. Siinä oli tehtävänä s-urat ja askeleen pidennys ravissa. Käynnissä keskikäynti.Laukassa askeleen pidennys sekä  vastalaukka täyskaarrosta suoralle uralle sekä puolirata leikkaan jälkeen vastalaukka. Lisäksi laukkaympyrällä oli ohjien myötäys kolmen askeleen aikana. Tämä viimeisen oli minulle ihan uusi tuttavuus. En ole sellaista ennen ratsastanut ja koko ohjelma on tänä vuonna julkaistu. Tasoltaan se oli HeB jossa oli HeA:n asioita. 

Tässä vielä linkki kyseiseen ohjelmaan:

http://www.ratsastus.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/ratsastajainliitto/embeds/ratsastajainliittowwwstructure/58314_Children_Preliminary_B_2015_FINAL_FI.pdf

Onni kyllä pystyy suorittamaan nuo kaikki asiat ja vastalaukkoja se ei rikkonut kertaakaan edes harjoiteltaessa. En tiedä väsyikö se kun alkoi todella olla niin epätasainen edestä loppua kohden ja se vähän harmitti minua. Mutta tämä lajihan on niin tätä, päivät eivät ole samanlaisia ja hevosen suorittamiseen vaikuttaa moni asia. Artsi sanoi että viisainta on mennä ikäkausikilpailuihin sellaisena aikana kun on pystynyt harjoittelemaan kunnolla. Nyt treenaaminen on ollut pohjien takia epäsäännöllistä joten ehkä se kesä on järkevintä aikaa kilpailla kun silloin on optimaaliset harjoitteluolosuhteet.

Positiivista oli se että Onnin käynti on seiskan arvoista ja että se kuitenkin pystyy teknisesti asiat tekemään vaikka on jännittynytkin. Lisäksi sain vinkkejä siihen miten voin opettaa hevosen olemaan pysähdyksessä kuolain tuella. Onni tahtoo nostaa päänsä aina ylös kun pysähdytään koska se haluaa katsella ympärilleen. Kehuja tuli myös siitä että Onni osaa seistä paikallaan. Kun sen pysäyttää, siinä hän seisoo rauhassa niin kauan kunnes pyydän eteenpäin. Tätä toki on harjoiteltukin ehkä miljoona kertaa. Artsi sanoi että moni nuori hevonen ei malttaisi seistä aloillaan. Me treenaamme sitä jokaisella ratsastuskerralla.

Verryttelystä otin videota ja siinä Onni liikkuu melko rennosti:

https://www.youtube.com/watch?v=lyqY5n1XMEg