Olimme tänään Onnin kanssa Arto-Pekka Heinon valmennuksessa Vuokatin ratsastuskoulussa. Onni oli melko reipas ja jännittynyt heti tunnin alussa ja jouduin sitä pidättelemään. Minun ratsastustani Artsi korjasi sitten  ja tällä kertaa puututtiin ikuisuusongelmaani vasempaan käteen. Oikean käden vamman takia en ole voinut välillä oikeaa kättä käyttää kunnolla ja se on provosoinut aina minulla vahvana olleen vasemman käden vielä vahvemmaksi. Käsi nousee ylemmäs kuin oikea ja pidätteet ovat vasemmalta vahvemmat. Nyt sain käteeni raipan ja se piti laittaa kulkemaan molempien käsien peukaloiden alta. Eli raipasta tuli kiintopiste ja siinä niiden käsien piti sitten pysyä, samalla tasolla.

Onni jännittyi kun ohjastuntuma muuttui ja sillä meni hetki ennen kuin se pääsi jyvälle uudesta jutusta. Minulle se raipan kanssa ratsastaminen tuotti suuria ongelmia. Tuntui että en pysty hevosta kääntämään ja pidätteetkin olivat vaikeita. Tehtävät sen sijaan eivät olleet helppoja ja voi olla että kuvaamani FilmMe:et ovat aivan kamalaa katsottavaa. Ne eivät ole vielä tulleet sähköpostiini mutta ehkä minun on ne kuitenkin katsottava ja analysoitava mitä niissä tapahtuu. 

Menimme volttikahdeksikkoa(10metrin voltit) ja pituushalkaisijaa(hevonen on suora) ja lisäksi vielä laukassa samoin volttiharjoitusta(keskihalkaisijalla voltti) ja puolikasta lävistäjää ja siitä vastalaukkaa jonka jälkeen hevonen siirrettiin raviin ja tehtiin voltti. Tekemistä oli näissä ihan riittävästi. Kaverina tunnilla oli vaativaa menevä kouluhevonen joka tekikin sitten laukanvaihtoja ja avotaivutusta mutta meidän nuoren ei sitä tarvinnut vielä esittää.

Artsi sanoi että ikäkausikilpailuihin kannattaa mennä ja alkaa nyt korjaamaan tätä ongelmaa joka meillä on niin kaikki sujuu sitten niin kuin pitäisikin. Eli hevonen menee pidätteestä liian lyhyeksi ja siitä kärsii tahtikin. Tulee pitkiä ja lyhyitä askeleita ja tämä pitäisi korjata että tahti pysyy tasaisena kaikissa askellajeissa(ja askeleet saman pituisina). Laukassa Onni haluaisi mennä reippaasti ja sitä tänään hillittiin. Askelkerrallaan laukassa, ei kaahata ja pitää kuunnella. Tässä se näkyy että ratsastan paljon itse. Ja että kouluvalmennuksessa on nyt ollut muutaman kuukauden tauko. Omat maneerit kehittyvät äkkiä jos niistä ei ole kukaan sanomassa.

Tässä lajissa ei tule ikinä valmiiksi eli treenausintoa vain on jostain motivaatiokaapista kaivettava.

1.3.15 Lisään tähän vielä Artsin valmennuksesta pätkän. Raippa minulla poikittain kädessä ja tuntui että en osannut yhtään ratsastaa ja hevonen jännittyi.

https://www.youtube.com/watch?v=bzEMEBBTnoY