Meillä on treenit ihan jäissä, kirjaimellisesti. Pakkasta on ollut viikon ajan niin että hevosiakaan ei ole voinut pitää ulkona kuin muutamia hassuja tunteja vuorokaudessa. Täällä on ollut yli kolmekymmentä astetta pakkasta ja ei tuolla tarkene tehdä yhtään mitään.

Viikko sitten yritin epätoivoisesti ratsastaa kun pakkasta oli silloin siedettävät -15 mutta tuuli oli kova, joten naama jäätyi eikä ratsastamisesta tullut mitään. Hevonen  siis lomailee. Se onkin saanut kunnolla palautua kisakaudesta ja malttamattomana odotan kevään etenemistä että pääsisimme taas treenaamaan.

Lunta on todella vähän ja maa aivan kivikova pakkasen takia. Pohjat ovat niin huonot että ei niidenkään puolesta oikein mitään voi tehdä. Ne vähän ratsastelut mitä ollaan Onnin kanssa menty, on ollut maastoilua ja pellolla jossa on heinä pohjalla on vähän pehmikettä että siinä pystyy auttavasti ratsastamaan. 

Maneesille on varmasti lähdettävä kunhan pakkanen hiukan hellittää. Ei siellä tarkene ratsastaa näin kovilla lukemilla. Artsin valmennukseen oli tullut kutsu mutta arveluttaa lähteä kovaan treeniin ihan seisoneella hevoselle. Jos pakkanen nyt vähän hellittäisi ja ensi viikolle on luvannut lunta, niin ehkä sitten voisi aloittaa kotona treenin ja sen jälkeen voisi suunnistaa valvovan silmän alle.

Positiivista on ollut kuitenkin se että maassa on hiukan lunta, eikä pelkkää jäätä. Onni on pysynyt hyvin pystyssä ilman kenkiä ja kaviot vasta vuolinkin. Nyt kun ei ole kulutusta niin kaviot kasvavat todella nopeasti. Ne menettävät muotonsa jos niitä ei vuole ja kasvavat liian pitkiksi. Silti talvikeleillä yritän olla vuolematta kavioita ihan sileiksi ja jätän sinne vähän koukkua kannoille että siellä olisi jarrut. Ja raspilla voi kätevästi vetää raidat kavion reunaan lisäjarruiksi.

Eli lämpimämpää keliä odotellaan, laitan oheen kuvan meidän maisemista. Kauniithan kelit ovat mutta aivan liian kylmät tällä hetkellä.

talvi.jpg