Olimme eilen estevalmennuksessa Onnin kanssa ja siellä oli huippukivaa. Hyppääminen on aina hauskaa ja Onni alkaa olla siinä melkoisen taitava.

Halusin hypätä muuria koska sitä en voi kotona harjoitella. Valkku laittoi muurin kentälle pyynnöstäni. Onni ei ollut siitä moksiskaan. Kävimme ensin muurin palaset haistelemassa ja sitten se hypättiin sujuvasti. Kieltoja ei tullut millekään esteelle missään vaiheessa.Lähestymisissä on välillä toivomisen varaa kun hevonen ei niitä vielä hahmota ja sitten kun itse en aina onnistu sitä tuomaan kunnolla esteelle niin pudotuksia tulee sen takia joskus. Nämä ovat ratsastajasta johtuvia virheitä ja koska hevonen on nuori, ei se anna mitään ilmaiseksi. Antti sanoikin että hevonen toimii juuri niin kuin pyydän, sekä hyvässä että pahassa. Eli kuski välillä pyytää vääriä asioita, kuten kääntyy itse jo esteen päällä ja sitten hevonen tiputtaa sen takia, samoin lähestymisessä saatan pitää hevosta liikaa kiinni ennen estettä.

Edellisen kerran vauhdikkuudesta viisastuneena liikutin hevosen edellisenä päivänä kunnolla että Onnilta olisi ne turhat virrat poissa, mutta kyllä siitä silti vauhtia löytyy. Martingaali otettiin myös käyttöön koska joskus herra haluaa paeta pidätteitä ylös. Nyt se ei onnistunut joten pidätteet menivät läpi ja vauhti pysyi hallinnassa.

Jauhiainen sanoi että kesällä korotetaan esteitä isommiksi. Nyt ne olivat maksimissaan 95 cm korkeudessa (sarjan B-osan okseri). Muut esteet vielä olivat matalampia. Mutta ne yksittäiset korkeammat esteet sujuvat hyvin. hevonen ei niitä kyttää eikä niistä häiriinny. Kapasiteettia varmasti on reilusti metrin paremmalle puolelle.

Kunhan työkiireeni helpottavat, taidamme käydä pienet estekisatkin kokeilemassa.

Linkitän tähän vielä hyppäämämme rataharjoituksen. Kaikki meni hyvin viimeiselle sarjalle asti ja sitten pakka levisi liian lähelle tulleeseen lähestymiseen. Mutta se sitten korjattiin ja Jauhiainen sanoi että muuten rata sujui todella hyvin ja että ei kannata takertua yhteen huonoon juttuun vaan olla tyytyväinen siihen mikä sujuu.

https://www.youtube.com/watch?v=6S4x3abWuGo