Kävin eilen hierojallani joka on siis perinteisen hierojan koulutuksen käynyt mutta on myös jäsenkorjaaja sekä shiatsuhieroja. Syy perjantaina olleeseen ratsastukselliseen ongelmaan todella löytyi sieltä penkin päältä. Oikean puoleinen lannelihakseni oli niin kireä että lantion siirtäminen eteenpäin oli mahdotonta. Tästä oli seurauksena se että en saanut hevosta kulkemaan kunnolla oikeassa laukassa koska painoni oli enemmän vasemmalla ja hevonen joutui tasapainottamaan minua eikä voinut liikkua niin kuin olisi pitänyt.

Tiesin kyllä itse mitä minun olisi pitänyt siellä selässä tehdä ja kovasti yritin mutta mitään ei tapahtunut. En vain saanut sitä painoa sinne oikealle puolelle, ja nyt kävi ilmi että se olikin fyysisesti mahdotonta. Ja täytyy myöntää että turhautti kovasti kun en saanut asiaa korjattua. Ja mietin miksi se oli niin vaikeaa.

Silmiini sattui eilen Anne-Maarit Hyttisen artikkeli "Kaiken taidon takana on ratsastajan fysiikka". Alla linkki:

www.ratsastus.fi/srl/uutiset/101/0/anne_maarit_hyttinen_kaiken_taidon_takana_on_ratsastajan_fysiikka

Tässä artikkelissa puhutaan paljon asiaa ja näihin kannattaa perehtyä jos haluaa ratsastustaan kehittää. Itse huomaan aina ratsastuksessani sen kun keho kiertyy vinoon ja toinen ratsastussuunta muuttuu vaikeaksi. Artikkelissa mainitaan mm. autolla ajaminen joka on itselleni myrkkyä. Ajan paljon pitkiä matkoja ja oikean jalan ollessa jännityksessä kaasun painamisen takia minulle tulee iskiasvaiva ja lantio kääntyy vinoon. Tästä tulee monenlaisia ongelmia jotka näkyvät ehkä eniten hevosen selässä. Ja tähän vaivaan auttaa vain venyttely, oheisliikunta sekä fyysinen huolto hierojalla. 

Tulinkin perjantain ratsastuksesta siihen tulokseen että hevonen ei ollut tyhmä vaan ratsastaja oli niin huono fysiikaltaan että ei voinut ratsastaa oikein. Nuoren hevosen kanssa tämä vielä korostuu koska sillä ei ole mitään rutiinia ja jo opittuja malleja miten kulkea niin se ei anna mitään anteeksi. Ihan turha syyttää hevosta tai kiukutella sille jos ei itse pysty antamaan apuja korrektisti. Ja kuten jo edellisessä päivityksessäni totesin, että vika taitaa olla penkin päällä, se todellakin oli siellä. Oppia ikä kaikki. Ei pitäisi vaatia hevoselta mahdottomia.

Olin sunnuntaina katsomassa kolmostason koulukilpailuja Kajaanissa. Mukanani oli Henna Halonen(Niilolan Hevoshuoltamo) joka huoltaa hevostani. Sanoin Hennalla erään ratsastajan suoritusta katsoessani että juuri noin minulle käy oikeassa laukassa kun ratsastajan paino siirtyikin hevosen ulkokyljelle eikä pysynyt sisäpuolella. Asia on niin selvä kun sen näkee. Keskustelin Hennan kanssa siitä että kun oikeassa laukannostossa Onni pyrkii nostamaan päätään ja vasemman laukan nostossa se ei tee sitä, että mistä se voisi johtua.Hennan mielestä hevonen tasapainottaa tällä jotakin(eli minua ja painoani väärässä paikassa). Tässä onkin työsarkaa ja aion aloittaa ankaran venyttelykuurin ja yrityksen saada oikean puoleni toimivammaksi jotta voisin nämä virheet korjata.