Olimme eilen Onnin kanssa estevalmennuksessa. Valmentajaksi on valikoitunut tänä syksynä Antti Jauhiainen josta kovasti pidän. Hänellä on mukavan rento tyyli ja pitkä kokemus hevosten kanssa toimimisesta. Eilen harjoittelimme jumppasarjan hyppäämistä joka on Onnille aivan uutta. Sarja aloitettiin yhdestä ravilähestymisellä tultavasta ristikosta ja siihen sitten alettiin lisäämään esteitä yhden laukka-askeleen välein. Loppujen lopuksi esteitä oli viisi ja kaikki ylittyivät kunnialla. 

Hevonen ei kiemurrellut eikä yrittänyt ohi vaikka esteet lisääntyivät. Onni hyppää innokkaasti ja mielellään. Vauhti meinaa vain kiihtyä viimeisille esteillä ja kuskilla onkin vaikeuksia hillitä itseään olemasta etuajassa hyppyyn lähdössä. Olen hypännyt nuorempana 110cm luokkia ja hyppytyyli lienee sitä perua sellainen että olen aina kuin isoon hyppyyn lähdössä. Pienemmillä esteillä riittäisi vähempikin mukautuminen. 

Onni sai kehuja Jauhiaiselta kun se suoriutui tehtävistä moitteettomasti. Jauhiaisen mukaan monet nuoret hevoset alkavat epäröidä kun esteitä on todella monta peräkkäin. Onni ei tätä tehnyt.

Meillä oli valmennus illalla Vuokatin maneesilla ja oli aivan pilkkopimeää ulkona. Minua vähän jännitti trailerin veto mutta hyvin kaikki meni. Harmi kun ei ole lähempänä maneesia. Nyt tuli kyllä halu käydä jatkossakin estevalmennuksissa. Toiveita on siihen että Onnista tulee myös estehevonen. Pitää vain harjoitella. 

Talvella estetreenejä on kolmen viikon välein ja tarkoitus on hyödyntää niitä niin paljon kuin on mahdollista.