Hevonen on saanut lisää lihasta(ei läskiä), ja oli pakko luovuttaa ja ostaa herralle pidempi satulavyö koska entistä sai kiskoa hampaat irvessä että sen sai edes kiinni. Satulaan olen joutunut vaihtamaan leveämmän kaaren ja nyt koulusatulassa on punainen kaari paikallaan. Enää on yksi, eli valkoinen kaari vaihdettavana ja sitten jos se jää pieneksi, on vaihdettava satulaa. Ei sitä uskoisi että tuollainen pieni lämminverinen voi olla niin leveä? Minulla oli ennen Onnia friisiläinen ja sillä oli satulassa valkoinen kaari. Miten se edes on mahdollista?

Eilen oli puhetta hierojan kanssa siitä että vaikka lämminverinen hevonen ei enää kasva korkeutta tässä iässä kun on kääntynyt viisivuotiaaksi, on sillä kasvurajat auki ja liikunnan määrää kannattaa säännöstellä. Minua on harmittanut kun ei olla päästy kahteen kuukauteen estevelmennukseen ja näillä näkymin seuraavakin jää väliin koska en töiltäni sinne pääse. Voin lohduttautua sillä että ehkä tauko on paikallaan hevoselle. Saa miettiä asioita rauhassa ilman valmennusta.

Onnilta raspattiin hampaatkin. Se on tiputtanut viimeiset maitohampaat edestä ja niihin on tulossa pysyvät hampaat. Kalusto oli kuulemma kunnossa, pientä piikkiä poskihampaissa. Puolivuosittainen raspaus jatkunee niin kauan kun kaikki pysyvät hampaat ovat suussa ja sen jälkeen raspataan vain kerran vuodessa.

Alla kuva eilisestä hevosen hoidosta. Henna on kyllä paras. Ihanaa kun on tuollainen ammattilainen lähellä joka tulee aina huoltamaan hevosen kun vain pyytää. Niilolan hevoshuoltamo avaa myös hoitolan 28.2.15 jolloin on avajaiset. Voin lämpimästi suositella Hennaa ja hänen palveluitaan.

 

hierontaa.jpg