Nyt kun kalusto on saatu kuntoon, on uusi vetoauto ja kuskilla on BE-ajokortti takataskussa,  varasin ensi viikolle kaksi valmennusta. Arto-Pekka Heinon kouluvalmennus on tiistaina ja lauantaina Antti Jauhiaisen estevalmennus. Siinä onkin tekemistä. Ja toivoa sopii että ei ole mitään hirveän liukkaita tai sateisia ajokelejä, että pääsemme turvallisesti perille.  Ajaminen jännittää talvella jos olosuhteet eivät ole hyvät. Mutta minkäs teet, kun ei muutakaan kuskia ole ja itse pitää ajaa. Niin kovasti haluan valmentautua että sen eteen pitää tehdä voitavansa. 

Onni on ollut reipas. Eilen se veti rodeota tarhassa kun tulin tallille. Ajattelin mennä maastoon mutta riehuvan hevoseni nähtyäni päätin treenata kentällä. Ja hyvin se meni, sillä on keskittymiskyky kohdallaan.Avo-ja sulkutaivutukset ovat nyt vakiona treenissä sekä takaosakäännöksen harjoittelu. En tee niitä määrällisesti paljoa mutta joka kerta muutamia että hevonen on niistä perillä. Mukavasti ne sujuvat.

Pohkeenväistöjä olemme tehneet enemmän ja ne ovat todella hyviä. Hevonen liikkuu vaivattomasti sivulle. Kaverini katsoi ratsastustani muutama viikko sitten ja totesi väistöistä että "näyttää kun et tekisi selässä mitään ja hevonen vain liikkuu sivulle". Artsin neuvojen mukaan opetettujen väistöjen tekeminen onkin vaivatonta. Hevonen opetettiin liikkumaan sivulle kun ratsastaja siirtää pohjettaan taaksepäin. Eli sillä ei puristella eikä hinkata, pohkeen paikkaa vain siirretään taaksepäin. Ja kas, hevonen väistää ilman mitään sen kummempaa työntämistä tai puristamista. Kätevää.

Laukassa harjoittelen usein nelikulmiota, eli en ratsastakaan ympyrää vaan neljä suoraa sivua ja neljä kulmaa. Niin hevonen ei voi kulkea lapa edellä kuten ympyrällä voi käydä kun koko ajan pidetään kääntävät avut yllä. Neliössä hevonen on avuilla koska sen tulee kääntyä kulmat ja mennä suorat pätkät suorana. Artsin harjoitteita tämäkin. Tästä on myös ollut suurta hyötyä esteharjoituksissa, hevonen todella kääntyy. Pienessäkin tilassa.

Olemme maastoilleet paljon. Täällä on lunta ja pohjat ovat hyvät. Kelitkin ovat suosineet. 

maastosssa%20talvella.jpg