Vein Onnin hoitoon Hennalle Niilolan hevoshuoltamoon kun saimme sinne peruutusajan. Minusta hevosella on jossain joku paikka jumissa. Onni laitettiin ensin solariumiin jossa lihakset lämmitettiin ja sitten Henna aloitti hieromisoperaation ja se kestikin peräti kaksi tuntia kun hevonen todella oli jumissa monesta paikasta.

Lantio oli tukossa, siinä lienee syy siihen laukan tahdittomuuteen oikeassa kierroksessa. Lantio oli vasemmalta puolelta jumissa eikä hevonen voinut ojentaa sitä kunnolla. Lisäksi selkä oli tukossa satulan alta ja on käynyt niin että Onnin kasvaessa satula näyttää jääneen pieneksi. Kertaalleen sitä on levitettu kaarta vaihtamalla mutta nyt se on ilmeisesti selkärangantilalta liian kapea. Okahaarakkeisiin on kohdistunut painetta ja Henna suositteli etsimään toista satulaa, mahdollisesti englantilaista kun niissä on leveät selkärangan tilat. Lisäksi jumissa oli oikea lapa. 

Nyt hevonen on ollut levossa pari päivää käsittelyn jälkeen että saa lihakset levätä. Pitää kokeilla vaihtaa satulaan leveämpi kaari, enää on valkoinen jäljellä ja vertailla kummassa, koulu- vai estesatulassa on leveämpi rangantila ja ratsastella sillä siihen asti kun löytyy uusi satula. 

Eniten ärsyttää kun täällä korvessa ei ole satulakauppiasta mutta onneksi netistä niitä löytyy ja satuloita saa sovitukseen postitse.

onni%20solariumissa.jpg