Olimme Onnin kanssa viime viikolla estetunnilla lähellä sijaitsevassa ratsastuskoulussa. Hevonen tuntui vähän villiltä, meinasi pukitella ja vauhtiakin löytyi ajoittain. Esteet olivat pieniä ja haimme lähinnä teknisiä lähestymisiä(oikeat määrät laukka-askelia väliin) ja tasaisuutta suorituksiin. Onni ei kieltänyt ja muuten edellä mainittuja virtapiikkejä huomioimatta se kulki kivasti.

Tänään olimme Jauhiaisen valmennuksessa Vuokatissa. Kerroin että meillä on ollut kesä taukoa hyppäämisessä jotta valkku osaa siihen varautua. Taso oli helppo koska meidän mukana hyppäämässä oli kaverini remonttihevonen. Ryhmässä oli myös kaksi ponia ja ne hyppäsivät tehtävät ensin jonka jälkeen esteitä korotettiin. 

Onni hyppäsi mielellään, ei kaahannut eikä pukitellut. Vaihdoin satulaan leveämmän kaaren ja luulen että viime viikon pukitusyritykset johtuivat joko siitä että satula painoi tai sitten siitä että se innostui päästessään pitkästä aikaa hyppäämään. Kieltoja ei tullut ja hyppääminen oli sujuvaa koska hevonen ei kiihdytellyt välillä. Se pidensi askeltaan pyydettäessä ja samoin tuli takaisin. Ponnistuspaikat löytyivät yllättävän hyvin. Valmentaja kehui hevosta kuuliaiseksi ja tasaiseksi.

Lopuksi hyppäsimme sarjaa joka oli korkeudeltaan 90cm. Jauhiainen sanoi että treeneissä Onnilla voi hypätä 90 cm tehtäviä ja että se on sen taso nyt josta se ratana selviää ongelmitta, yksittäiset esteet voivat olla korkeampiakin. Valmentaja myös muisteli kun reilu vuosi sitten Onni ei meinannut uskaltaa hypätä edes pienen okserin ylitse. Silloin vasta aloittelimme hyppäämistä. Valmentaja totesi että pitkälle ollaan tultu siitä. Toki kilpailuissa hyppäämme vielä pienempiä. Jos tulee jotkut seuratason kilpailut lähistölle, voisin käydä siellä menemässä jos on tarpeeksi pieniä luokkia Onnille. 

Ensi viikonloppuna menemme seuratason koulukilpailuihin.