Onni ei ole mikään veden ystävä. Paitsi jos se on ämpärissä juomavetenä niin silloin se on ihan jees. Viime kesänä yritin saada sitä veteen mutta ei hän halua. Ei voinut edes kavioita kastella. Ei vaikka kaverina ollut hevonen meni veteen sujuvasti. Lätäkötkin pitää kiertää kaukaa ettei niihin vahingossa huku.

Nyt kun jäät on lähteneet, olemme käyneet rannassa uudelleen. Eilen Onni meni vähän vahingossa vuohisiaan myöten järveen. Tuntuipa mahtavalle. Sain tästä toivoa että ehkä se joskus siihen veteen oppii ja alkaa sitä sitämään.Onni ei tykkää pesemisestäkään, ei mielellään antaisi letkuttaa edes jalkojaan.

Arto-Pekka Heinon mielestä Onnista tulisi mainio kenttähevonen ja hän kerran kysyikin että meneekö se veteen? Totesin että "juu,ei". Ja tulisi varmasti hyvä kenttähevonen kun se on nopea ja hyvällä laukalla varustettu yksilä. Lisäksi koulu- ja rataesteratsastus sujuu hyvin jo nyt. Enää puuttusi sitten maastoesteet ja kun helpoimmissakin versioissa pitää mennä veteen niin toistaiseksi voimme unohtaa koko jutun.

Nykyinen valmentaja Aario tosin kilpailee kenttäratsastuksessa joten hänen luonaan olisi mahdollista harjoitella maastoesteitä. Valitettavasti lähistöllä ei ole mitään harjoittelumahdollisuuksia.

 

WP_20150505_15_54_59_Pro.jpg