Salla Aario kävi pitämässä kouluvalmennusta meille. Tehtävänä oli avotaivutus ensin käynnissä ja sitten ravissa. Onnilla ei ole hirveästi avoja tehty mutta jonkin verran kuitenkin. Onni meni tosi kivasti ja saimme kehuja että esitimme kuulemma "päivän parhaat avot".

Teimme myös keskiravia ja keskilaukkaa. Minulla ongelma on ollut se että annan hevoselle lisäyksen alkaessa liian vapaan ohjan ja hevonen painuu matalaksi ja kaatuu eteen. Nyt ne ohjat piti pitää kädessä ja hevosen piti kantaa itsensä läpi lisäyksen. Tässä on tapahtunut kuskilla virhe kun alun jälkeen olen jäänyt sitä ohjaa roikottamaan enkä ole ottanut kunnollista tuntumaa. Onnin oli alkuun vaikea ymmärtää mitä siltä haluttiin joten ohjasin sitä eteenpäin vapaalla tuntumalla. Kotiläksyksi saimme taas keskiravin harjoittelua.

Keskilaukka sujuu paremmin. Siinä en roikota ohjaa mutta siirtymä on välillä liiankin reipas. Hillitsimme eteenpäin ajavia apuja ja kun hevonen otettiin takaisin lisäyksestä harjoituslaukkaan, piti ajatella avoa jolloin avut tulevat pehmeästi hevoselle eikä laukka lyhene liikaa ja pahimmillaan tipahda raviin.

Harjoittelimme siirtymiäkin. Ne ovat asia jossa en koskaan tule tarpeeksi täsmälliseksi. Pitaisi aina kotona ratsastaa oikeaoppiset siirtymät niin hevonen ei muita tarjoilisikaan. Tässä on peiliin katsomisen paikka.

Onnilla on vision kuolain taas käytössä ja sillä se toimii hyvin. Olen nyt unohtanut kuolain kokeilut väksi aikaa ja pysyttelen tuossa tutussa ja turvallisessa kun se on hevoselle kerran kaikkein miellyttävin.

Lisään tähän vielä kuvan laitumelta. Onni on onnellinen kun saa olla villi ja vapaa.

onni%20laitsalla%20kontu%20kiies.jpg