Olimme Onnin kanssa eilen hyppäämässä Jauhiasen valmennuksessa Vuokatissa. Kun hevonen on ollut vähällä käytöllä ja lomaillut, se näkyi myös olemuksessa. Jarrut olivat ajoittain aivan hukassa, hevonen oli todella virtainen. Kerran jouduin jopa pysäyttämään maneesin seinään kun ei muuten pysähtynyt. Hevonen nostaa päänsä niin että kuolain ei vaikuta millään tavalla. Tämä on aivan uusi ilmiö jota se ei ole ennen tehnyt. Aina on pidätteet menneet läpi. Joudunkin miettimään että otan hyppyhommiin martingaalin jatkossa käyttöön että tältä vältytään.

Hyppääminen sujui hyvin, vaikka virtaa oli, hevonen meni sinne minne pitikin. Parasta on se, että Onni hyppää mielellään. Nyt oli muurin palasia laitettu pystyesteen alle ja toisen pystyesteen alla oli kukkalaatikko(ilman kukkia) mutta näin hevosen saa esimakua siitä että esteinä voi olla muutakin kuin pelkkiä puomeja. Kävin näyttämässä muurin palat kävellen hevoselle ennen kuin niitä alettiin hyppäämään.

Onni ei tuntunut niistä välittävän. Se näyttää olevan sitä mieltä että kun on este niin se hypätään. Hyppäsimme suhteutettuja välejä ja lopuksi rataa. Hevonen ei väsynyt joten kunnossa ei ole vikaa. Siihen olen erittäin tyytyväinen ettei se epäröi ja kulkee omalla moottorilla. Eli niin kauan kun täti pysyy kyydissä, kaikki sujuu hyvin.

Ponnistuspaikat ovat ajoittain hukassa, mutta vaikka hevonen tulisi liian lähelle estettä, se usein saa virheen korjattua niin ettei se tiputa sitä. Hevonen on varovainen joten se on hyvä asia. Valmentaja kehui Onnia, sanoi että kun jatkossa esteitä aletaan korottamaan, tuskin tulee ongelmia. Hevosella on hyppykykyä myös isommille esteille. Eli näyttää siltä että haaveeni all-round-hevosesta tulee toteutumaan!

 

http://www.filmme.tv/fi/site/vuokatin-ratsastuskoulu/8usuoTxCPNJK8S3r