Olimme sunnuntaina 24.5.15 Vuokatissa koulukilpailuissa. Ajatus oli ottaa lunkisti ja pyrkiä tekemään rikkeettömät suoritukset, siihen olisimme tyytyväisiä. Hevonen oli verryttelyssä melko pinkeä, kyyläsi vieraita hevosia eikä kuunnellut ratsastajaa yhtään. Pidätteet eivät menneet läpi eikä asiaa yhtään helpottanut se että kotona lastatessa hevonen riuhtaisi itseään taaksepäin ja jäin narusta siihen roikkumaan ja käsi kipeytyi siinä rytäkässä. Tuntui etten edes pystynyt oikealla kädellä pidättämään kun siellä oli kipua. 

Hevonen on myös oikealta puolelta jostakin jumissa. Oikealle kääntyminen on huonompaa ja oikeassa laukassa on jopa tahtirikkoa kun se ei vaan pysty kulkemaan siinä kunnolla. Lienee lapa tai kaula mikä kinnaa. Tämä on oma veikkaukseni koska hevonen sitä kaulaa ja lapaansa minulle tyrkyttää, että voisitko tehdä niille jotakin. Hieroja ei ehtinyt käymään ennen kilpailuja enkä ehtinyt hevosta viemään hierontaan. Yritän korjata asian mahdollisimman pian.

Kilpailu ratsastettiin maneesissa minkä luulen olleen meille etu. Paikka on hevoselle tuttu ja olen siellä maneesissa ratsastanut aiemminkin yksinään joten se ei kokenut sitä mitenkään kovin jännittäväksi. Muita hevosia ei ollut maneesissa samaan aikaan. Moni kilpakumppani oli jännittynyt kun jäivät yksin sinne radalle.

Verryttelin maltillisesti B:hen, en halunnut hevosen olevan A:ssa väsynyt joten jätin verryttelyn vain noin 20 minuuttiin. Radalla hevonen teki kaiken minkä pyysin ja siellä missä pyysin mutta ei se ollut edestä ihan sellainen kuin olisin halunnut. Pidätteet eivät menneet toivotusti läpi radallakaan eikä kuolaintuntuma ollut tarpeeksi kevyt. 

Mutta olen tyytyväinen siihen että rikkeitä ei tullut ja että ratsastin kunnolla, ohjat pysyivät oikean pituisina eikä minua jännittänyt yhtään. Olin tankannut ratoja kaksi viikkoa joten en jännittänyt edes sitä että unohtaisin radan koska ne oli niin hyvin opeteltu. Loistava taktiikka jota tulen hyödyntämään myös jatkossa.

Prosentit olivat B:ssä 59,712%. Sija oli 9./17. Haaveilin  60% tuloksesta tai lähelle sitä ja se kyllä onnistui.

HeA:han verryttelin hevosta 45 minuuttia. Päätin ratsastaa sitä niin kauan että se olisi rento ja avuilla. Ja verryttelyssä se sitä sitten olikin. Ja radalla tein kaikki ihan kunnolla, keskiaskellajit hillitysti mutta tein ne. Keskilaukassa on se riski että hevonen ei tule takaisin ja sitten menee monta asiaa pipariksi joten ennakoin tätä.Laukanvaihto käynnin kautta onnistui, väistöt menivät vähän pitkiksi mutta muuten oikein kivasti. Edestä hevonen oli levottomampi kuin B:ssä ja se laski kyllä pisteitä. Mutta koin radan onnistuneena koska se on huomattavasti vaikeampi kuin B, ja silti ratsastimme sen ilman rikkeitä. Olin erittäin tyytyväinen siihen.

A:ssa tavoite oli vain hyväksytty tulos, ja tietenkin se että rata olisi rikkeetön. Tiedän että hevonen ei vielä ole vaadittavassa muodossa ja että monen mielestä ei olisi vielä ollut järkevää mennä koko A:ta mutta halusin kokeilla kun kerran kisapaikalla oltiin ja tuo HeA:2 ohjelma ei juuri eroa lasten esiohjelma B:stä jota olemme jo treeneissä harjoitelleet. Ja olihan ne prosentit  55% joten kevyesti hyväksytty tulos. Ja tästä on vain suunta ylöspäin.

Linkitän tähän HeB ohjelman:

https://www.youtube.com/watch?v=1CKjXkr50vU

Alla kuva verryttelystä

 

048.jpg