Kävimme tänään Nurmeksessa Mannen Ratsutilalla estetunnilla. Kesäkunnossa olevat kentät houkuttelevat hyppäämään tähän lähelle, ei aina tarvitse ajaa Vuokattiin maneesille. Onni oli innoissaan ja saimme yksityistunnin toisen osallistujan hevosen loukkaannuttua. 

Harjoitteena oli ravipuomit sekä pitkillä että yhden askeleen väleillä. Samat puomit muutettiin raviharjoittelun jälkeen laukka-askeliin sopiviksi ja tehtävät tehtiin myös laukassa. Sitten nostettiin pystyeste ja ristikko puomien väliin. 

Toisessa tehtävässä oli maapuomi ja kaksi laukka-askelta ja ristikko, sen jälkeen kaksi laukka-askelta, maapuomi ja ulos tehtävästä. Toisessa tehtävässä oli kaksi maapuomia yhden laukka-askeleen välein ennen pystyestettä ja kaksi maapuomia laukka-askelen välein pystyesteen jälkeen.

onni%20hypp%C3%A4%C3%A4.jpg

Onni ei vielä itse löydä paikkaa puomille aina, ja kun askel ei käy, sen vastaus on tehtävään että laitetaan lisää vauhtia. Ja sitä vauhtia sillä piisaa muutenkin, se oli hyvin innoissaan hyppäämisestä. Se ei kiellä esteitä ja näissä matalissa korkeuksissa ei niin haittaa jos ponnistuspaikka ei ihan osu kohdalleen.

Harjoittelimme näillä tehtävillä sujuvaa lähestymistä, sitä että laukan rytmi pysyisi hyvänä ja tasaisena eikä hevonen kiihdyttäisi itse vauhtia esteiden välissä. Kun askel osuu ja hevonen pysyy säännöllisessä tempossa, tehtävät sujuvat hyvin. 

Opettaja kehui Onnin hyppäävän pyöreällä selällä kun sille antaa edestä tilaa. Ja sitä laukkaahan voi säädellä hyvin, se ei ole ongelma.

Saamme viikonloppuna kotiin estekaluston niin pääsemme treenaamaan enemmän ja sitten ne ponnistuspaikat toivon mukaan alkavat löytymään paremmin. Puomitehtävät ovat Onnille vaikeampia kuin esimerkiksi suhteutetut välit.

onni%20esteet.jpg

Kuvat on ottanut Pirjo Heikura, kiitokset hänelle.