Korkkasimme Onnin kanssa tämän vuoden kilpailukauden alkaneeksi eilen. Kävimme 1-tason kouluratsastuskilpailuissa Ratsastuskoulu Mannen ratsutilalle. Menimme luokat C-merkin kouluohjelman ja Aikuisratsastusmerkin. Onni oli verryttelyssä oikein kiva, rento ja kuuliainen. Hiukan piti vahtia muita hevosia että ketäs ne oikein ovatkaan. 

C-merkin kouluohjelmassa Onni teki asiat siellä missä pitikin ja keskityin ratsastamaan huolelliset tiet sekä tasaisen ohjelman. Hiukan levottomuutta pysähdyksissä, Onni nostaa niissä usein päätään kun hän haluaa katsella ympärilleen. Tätä tapaa olemme yrittäneet kitkeä pois Arto-Pekka Heinon ohjeiden mukaisesti mutta valitettavasti se ei ole antanut tulosta tai sitten olen asiaa harjoitellut liian vähän. 

Muuten ohjelma sujui hyvin. Kun helpossa C:ssä ei arvostella muotoa millään tavalla, pisteet saa ratsastettua tarkoilla teillä, sujuvilla ja oikeassa kohdissa tapahtuvilla siirtymillä ja tasaisuudella. Tuomarina oli Marianne Okkonen. Saimme huimat pisteet, 71,111 jotka ovat kyllä kirkkaasti parhaimmat prosentit tähän menneessä ja voin olla todella tyytyväinen.

Aikuisratsastusmerkin ohjelma on pitkä ja siinä on myös pohkeenväistöä käynnissä. Molemmissa ohjelmissa laukat nostetaan käynnistä. Nämä ovat Onnilla hallinnassa hyvin. Toisessa ohjelmassa menimme rennommin ja se sujui omasta mielestäni paljon paremmin kuin edellinen luokka. B:ssä arvostellaan myös muotoa. Ajoittain Onni painuu kuolaimen alle mutta pääsääntöisesti se kulkee hyvässä muodossa. Tästä saimme prosentit 69,800%, nekin olivat todella korkeat emmekä ole niin korkeita B:stä ennen saaneet. Yli 63% taitaa olla edelliset tulokset. Joten tässäkin huima parannus.

Hevosta on treenattu vaikka kilpailuihin en ole ehtinytkään. Harjoittelu antaa tuloksia, hevosen kantokyky on parantunut ja se jaksaa suorittaa tasaisemmassa muodossa joka näkyy heti pisteissä.

Voitimme molemmat luokat joten en voisi olla tyytyväisempi. Onni on ihan paras.

okkonen%2021.7.16.jpg