Onnilta raspattiin hampaat tässä pari viikkoa sitten. Hampaat olivat hyvässä kunnossa ja sillä on suussa suorat rivistöt joten hampaat kuluvat tasaisesti. Torahampaat on puhkeamatta vielä ja ne tuntuvat ikenissä joten niitä pitää tarkkailla. Kun ovat puhkeamassa (työntymässä ikenistä)pitää välttää kuolaimen käyttöä koska suu voi olla kipeä. Onneksi Onni kulkee myös kuolaimettomilla niin pystyy ratsastamaan silloinkin.

Onnia olen liikutellut normaalisti, treeniä ja maastoilua olemme harrastaneet. Soramontulla olemme kiipeilleet. Hyppäämään ei olla päästy kun työt ovat olleet valmennusten kanssa päällekäin. 

Uusi koulusatula on vihdoin löytynyt. Barefootin Nevada saa siis jäädä jatkossa vain maastoilukäyttöön. Nyt koulusatulana on Globuksen koulusatula. Siinä on massiiviset polvituet ja se on todelle mukava istua. Satulapalvelu Hirnakan Lissu kävi meille satulan sovittamassa ohikulkumatkallaan. Lissulta saa kyllä aina hyvää palvelua. Edellinenkin satula on Lissulta ostettu. Hän todella paneutuu työhönsä ja tekee hevosen selästä piirrokset mukaansa jotta jatkossa asioida voi postitse. Toki hevosen selkä muuttuu ajan kanssa mutta varmasti Onnilla alkaa nyt olla täysikasvuisen lihakset joten ehkä se ei nyt heti ihan erinäköiseksi pääse. Estesatula on ostoslistalla seuraavaksi. Nykyinen on jäänyt liian suoraksi.

Ensiviikonloppuna on kouluratsastuskilpailut joissa ratkotaan seuranmestaruudet. Sinne olisi tarkoitus Onnin kanssa mennä vaikka luulin viime kilpailujen jälkeen että enää ei tälle syksylle tule sopivia kisoja. Näissä on hyvät luokat Onnille ja ne käydään tutussa paikassa Vuokatin ratsastuskoululla joten sinne on helppo mennä. Toivon että sää pysyy plussalla jotta voimme vielä viikolla ohjelmia harjoitella.

Alla kuva Onnista hampaiden raspauksessa. Rauhoitettiin se suosiolla niin ei jää traumoja käsittelystä. 

raspaus.jpg