Olemme Onnin kanssa tehneet kankisuitsilla kouluratsastustreeniä. Herra kulkee oikein kivasti ja haaveissa on tulevalla kilpailukaudella startata useampia HeA luokkia. Olemme menneet avotaivutusta, sulkutaivutusta, pohkeenväistöä, vastalaukkaa ja siirtymiä. Laukanvaihdot Onni tekee käynnin kautta, vielä ei ole askeleessa niitä tehty eikä edes yritetty. Harjoitellaan lisää käynti-laukka siirtymiä ja kun ne ovat erittäin hyvässä tasapainossa, alamme miettimään vaihtoja askeleessa.

Pohjat ovat olleet erinomaiset treenaamiseen. Meillä on vielä lunta sen verran että kavio pitää eikä liukasta. Maastoiltukin ollaan paljon. Lihaskunto on hevosella hyvä ja Onni pystyy kokoamaan itsensä todella kivasti, tekee takaosallaan töitä, välillä pylly onkin ihan  vaahdossa. Talvikarvan takia hevonen hikoilee paljon kun on näin lämpimät ilmat mutta en halua hevosta klipata koska sitten se ei voisi olla ilman loimea. Onni ulkoilee aamusta iltaan ja sille on mukavampaa kun voi olla ilman loimea. Se pystyy piehtaroimaan, hoitamaan ihoaan eikä sitä palele. Treenin jälkeen on muistettava vain loimittaa hikinen hevonen.

Kaveri kävi vuolemassa Onnin kaviot kun itse en selkä- ja käsikipuni kanssa siihen pystynyt. Vasemmassa takakaviossa on halkeama kovan iskun seurauksena ja siitä jouduttiin ottamaan pala pois, aina ehjään kavioon asti. Onneksi halkeama oli sen verran edessä että kantaan jäi ehjä kavio ja kavion painopiste on hyvä. Sitten olisi ongelmia jos kanta pitäisi ottaa pois.

Olen myös varautunut lähtemään estevalmennukseen kahden viikon päästä. Nyt riittää se puhuminen ja pitää oikeasti lähteä sinne valmennukseen. Tiet alkavat olla melko sulat joten on hyvä vetää traileria ilman pelkoa siitä että jää kiinni jonnekin. Töistä oli sopivasti vapaata kahteen seuraavaan estevalmennukseen. 

Ohessa kuva karvaisesta hevosestani ja itsestäni. Onnilla ei ole edes talvikarva vielä irti, ehkä se juhannukseksi sen tiputtaa pois.

onni%20selfie.jpg